Get Adobe Flash player

Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Vendégkönyv

Hernádi Zsigmond
Nagyon köszönjük a pihentető napokat!
2012. szeptember 26., szerda

Bemutatkozik az Abaújszántói Kézimunkázók Baráti társasága

Társaságunk 2012 októberében tartotta meg alakuló ülését. Az ötlet azért fogalmazódott meg bennem, mert tudtam, hogy sokan, sokféle elképzelés birtokában kézimunkáznak a településünkön, és szerettem volna, ha megismerjük egymás munkáit. Továbbá szándékunk egymás segítése és régi értékeink felelevenítése.

Már első találkozásunk alkalmával megosztottam a tagokkal azt a nem titkolt szándékomat, hogy az általunk készített munkákból egy kiállítást rendezzünk, kézimunkáinkat mások is megismerjék és felkeltsük az érdeklődést a már-már feledésbe merülő technikák iránt. Az ötletet mindenki lelkesen fogadta és közös megegyezés alapján az adventi várakozás jegyében tartottuk bemutatkozó kiállításunkat. Úgy látszik célunkat elértük, mivel találkozóink alkalmával mindig új arcokat is köszönthettünk tagjaink sorában. Rendezvényünket december 1-jén a Hollókői Vendégházban tartottuk, ahol a következő technikákkal ismerkedhettek meg az érdeklődők:  horgolás, kötés, hímzés, pachwork varrás, mézeskalács sütés, üveglencsés ékszerek, gyöngyfűzés.


A gyerekekről sem feledkeztünk meg, színezhettek, mézeskalácsot díszíthettek, gipsz karácsonyfadíszeket festhettek, papírdíszeket és levelekből rózsacsokrot készíthettek.

Ezen a szép napon a vendégház kemencéje sem maradt munka nélkül, napraforgó kaláccsal, mézeskalácsokkal és kenyérlángossal örvendeztettük meg vendégeinket és magunkat. A finomságok elkészítésében férjeink segítségét vettük igénybe.

Kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagodva ért véget a nap. Vendégeink elismerő és biztató szavai megerősítettek minket azon elhatározásunkban, hogy kezdeményezésünket folytassuk. A következő rendezvényünket Abaújszántón, a Hollókői Vendégházban tartjuk (2013. március 9.), melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! (www.hollokoivendeghaz.hu)


 
Hirdetés